Onze dieren

Ouessant-schaap

Het Ouessant-schaap is genoemd naar het eiland Ouessant voor de kust van Bretagne.

Gezien het barre klimaat (weinig of geen bomen en dus beschutting en veel wind en regen) en de schrale gronden is het Ouessant-schaap één van de kleinste schapenrassen (zo niet de kleinste) ter wereld (ongeveer 45 cm schouderhoogte, rammen tot maximaal ongeveer 20 kg). Om dezelfde redenen werpen de ooien maar één jong per keer, (met uitzondering daar gelaten want worpen van twee of drie jongen komt ook voor). De rammen hebben relatief grote, gedraaide hoorns.

Mandarijneend

Van oorsprong komen mandarijneenden uit Oost-Azie.  Ze leven daar in loofbossen, langs riviertjes en beekjes. Mandarijneenden broeden van oorsprong in oude spechtenholen, soms wel op een hoogte van 15 meter. Het broeden van de eitjes duurt 31 dagen. Na 1 jaar zijn de jongen volwassen en zoeken zij hun eigen weg. In Europa broeden deze vogels nu in nestkassen in de bomen of in eendenkorven op palen. Mandarijneenden eten graag siereendenkorrels en soms als extraatje gemengd graan. Mandarijneenden zijn totaal niet agressief tegenover andere eenden: ze kunnen dus perfect samen gehouden worden met andere kleine eendensoorten. Mandarijneenden bestaan in diverse mooie kleuren. Ze zijn prachtig om te zien. Want zeg nu zelf: bestaat er een mooiere kleurenpracht dan het mandarijneend woerd in pronkkleed? Dit pronkkleed draagt hij tijdens de winter: dus als er al eens sneeuw ligt, is het helemaal een mooi zicht. Ze zijn trouwens volledig winterhard!

Kuifeend

Kuifeenden zijn duikeenden. Ze verdwijnen helemaal onder water als zij hun eten opvissen. Ze zijn te herkennen aan hun afhangende kuif op hun achterkop, vooral bij het mannetje. Een volwaasen exemplaar is ongeveer 45 centimeter groot (van snavelpunt tot staartpunt). Het verenkleed van het mannetje, de woerd, is vrij licht van kleur aan de zijkant enbijna zwart op de rug. De vrouwtjes eenden zijn chocolade bruin op de kop en aan de zijkanten en moccakleurig op de vleugels. Zij hebben eeb grijs-witte buik. De kuifeend is het grootste gedeelte van de dag op het water te zien. Ze eten slakjes, alg en waterplanten.

Wyandottekip

Het kippenras Wyandotte is er in erg veel kleuren. Erkende kleurslagen zijn; Zwart, Wit, Blauw, Buff, Meerzomig Patrijs en Goudblauw. De poten van de Wyandotte zijn geel.

De Wyandottekriel is een dwerghoen, met een lichaam waaromheen men met een passer als het ware een cirkel zou kunnen trekken.

Kort beschreven is de lichaamsvorm rond. De kop is niet te groot en is voorzien van een roze kam. De kinlellen zijn middellang. De ogen zijn groot en rood bruin van kleur. De oren zijn rood.

Op de Kinderboerderij zijn hebben we 5 kippen en een haan. Ze zijn wit blauw van kleur en zijn zeer kind vriendelijk.

Pauwstaartduif

De Pauwstaartduif is een sierduif die ook wel de koningin van de sierduiven wordt genoemd.

De Pauwstaart is een zogenoemde structuurduif omdat zij bepaalde uiterlijke kenmerken heeft. In dit geval is dat de rechtopstaande ‘Pauwenstaart ‘ als de pronkhouding wordt aangenomen.

Pauwstaarten zijn honkvast en zeer leuk als gezelschapsdieren op een kinderboerderij.

Steun de Kinderboerderij

Dankzij de steun van vrienden van de kinderboerderij en donateurs kan de kinderboerderij open blijven.
Kinderboerderij De Klaprooshof
Klaprooshof (t/m 4) 2215DM Voorhout
Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden -
Maatwerk website door JouwNet
crossmenu