Vrienden Kinderboerderij

Word Donateur

Steun de Kinderboerderij

Dankzij de steun van vrienden van de kinderboerderij en donateurs kan de kinderboerderij open blijven.
Lees meer...

Afdrukken
PDF

Mandarijneenden

mandarijneendVan oorsprong komen mandarijneenden uit Oost-Azie.

Ze leven daar in loofbossen, langs riviertjes en beekjes. Mandarijneenden broeden van oorsprong in oude spechtenholen, soms wel op een hoogte van 15 meter. Het broeden van de eitjes duurt 31 dagen. Na 1 jaar zijn de jongen volwassen en zoeken zij hun eigen weg.
In Europa broeden deze vogels nu in nestkassen in de bomen of in eendenkorven op palen. Mandarijneenden eten graag siereendenkorrels en soms als extraatje gemengd graan.

Mandarijneenden zijn totaal niet agressief tegenover andere eenden: ze kunnen dus perfect samen gehouden worden met andere kleine eendensoorten. Mandarijneenden bestaan in diverse mooie kleuren. Ze zijn prachtig om te zien. Want zeg nu zelf: bestaat er een mooiere kleurenpracht dan het mandarijneend woerd in pronkkleed? Dit pronkkleed draagt hij tijdens de winter: dus als er al eens sneeuw ligt, is het helemaal een mooi zicht. Ze zijn trouwens volledig winterhard!

De kinderboerderij heeft de mogelijkheid om konijnen op te vangen van mensen die op vakantie gaan. Konijnenhotel Pluis biedt de mogelijkheid om maximaal tien konijnen per keer op te vangen, Lees meer...

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws over de kinderboerderij en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ons adres

Kinderboerderij De Klaprooshof
Klaprooshof (t/o 4) 2215DM Voorhout
info@kinderboerderijvoorhout.nl

Secretariaat
Klaprooshof 12 2215 DM Voorhout
NL60 RABO 0141 4141 11
Plan uw route